Tea

A teát a teafa ágaiból vagy rügyéből nyerik. Ez egy ital, amely Kínából származik, és fogyasztása egy több mint háromezer éves legendára vezethető vissza. Chen Nung császár, aki vizet forraltatott, észrevette, hogy egy levél leesik egy fáról a víztartályba, és így született az első meleg tea... Ez az ital nagyon kötődik a buddhizmushoz, ugyanis a Chan szerzetesekről kapta a nevét, amely cha (tea kínaiul), akik a koffeinnek és a teainak köszönhetően hosszan éberek maradtak.

A teatermelés Kínából más országokba is elterjedt, és az éghajlattól függően különféle teafajták vannak. A fő termelők Kína, India, Srí Lanka, Vietnam, Japán, Kenya, ... A fő típusok a teljesség igénye nélkül, a zöld, a fekete, a fehér, a sárga tea, amelyek lehetnek egyszerűek vagy jázmin, bergamott, sáfrány, esetleg narancsvirággal ízesítettek. Természetesen, cukorral, tejjel vagy citrommal is fogyasztható, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt!

Néhány tea neve híres úgy mint Darjeeling, Ceylon, Gunpowder vagy Chai ... 

A fekete tea véletlenszerűen született, amely hajóval történő szállítása során oxidálódott, és miután a britek elégedettek voltak vele, ezért a leginkább fogyasztott tea lett.

2 termék található.

1-2 / 2 elem mutatása

Aktív szűrők

Fekete Tea

Fekete Tea

Ár 800,00 Ft
Zöld Tea

Zöld Tea

Ár 1 400,00 Ft